tiistaina, lokakuuta 30, 2007

Tv-peli Turussa

Tänään on tarjolla maan kovin jääshow televisiossa asti. Canal plussa näyttää TPS-HPK –ottelun. Kolmas kotimatsi putkeen, telkkarimatsi, tiistai-ilta, alisuorittava vastustaja. Onhan tuossa vähän haastetta ottelutapahtuman markkinoinnille.

Kerhon mielenkiintoa nostaa kolmen entisen tepsiläisen pelaaminen joukkueen riveissä. Maalissa Kerholla on Teemu Lassila, ykkösparissa luutii Markus Seikola, kakkosketjussa hyökkää Kai Nurminen. Mahtaako nuorempia jännittää pelata Turussa vastustajan riveissä? Nurmista tuskin heiluttaa suuntaan tai toiseen, mies on sen verran lunki & kokenut ja monta joukkuetta nähnyt.

Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa joukkueiden välillä olin syvästi otettu HPK:n suunnanmuutoksen nopeudesta. Joukkue tuntui kääntävän pelin törkeän nopeasti. Viisikkopeli näytti olevan selkeästi paremmassa kunnossa kuin Tepsillä. HPK vei Tepsiä kuin pässiä narussa. Ja luulin, että Kerho olisi kuuden sakissa. Ei kuitenkaan ole, jos korkeinta totuutta tutkimme.

Sarjataulukon mukaan HPK on sijalla 9. Kaksi pistettä Tepsiä edellä ja kaksi ottelua enemmän pelanneena. TPS:n pistekeskiarvo on siis parempi, joten TPS on parempi joukkue kuin HPK. Hmmm. Onkohan näin? Veikkauksen mukaan ei ole, vaan hämeenlinnalaiset ovat suosikkeja lukemin 2,35 – 3,85 – 2,20.

Kurkkasin Urheilulehden nettisivulta mitä mieltä Sihvonen on. Sihvonen ei ole mitään mieltä, vaan Sihvosen analyysit –kohdasta löytyvän analyysin on kirjoittanut joku Jari Lamminaho. Tai siis "analyysi". Koska se on nimittäin surkea niin kielellisesti kuin sisällöllisesti.

Minä en ole äidinkielen lisensiaatti, mutta eipä minulle kukaan maksakaan näistä kirjoituksista. Toimittajan pitää osata kielioppia sen verran, ettei esimerkiksi tee helppoja yhdyssanavirheitä. Sisällöstä sen verran, että analyysi ei perustu faktoihin. Piste. Kaksi asiaa.

Yksi. Analyysi alkaa kysymyksellä miksi TPS:n kotiluola on ollut monelle vastustajalle niin vaikea? Onpas todella vaikea paikka ollut, kun TPS on 4 kertaa kotona voittanut ja 3 kertaa hävinnyt. Pistekeskiarvolla mitattuna TPS on SM-liigan 7. paras kotijoukkue. Ei vaikuta ylivertaiselta kotijoukkueelta. Kärpät, JYP tai Pelicans ovat huomattavasti parempia kotijoukkueita. Kaikilla mittareilla.

Kaksi. Turkuhallin ison kaukalon mainitseminen on ikivanhan mielikuvan toistoa (eikä edes mukahauskaa toistoa). Muistin varassa mennään juuri nyt kun tietolähteeni ovat kotona, mutta väitän Kerhon kotikaukalon olevan samankokoinen kuin TPS:n kotikaukalo. Tarkalleen ottaen (edelleen muistin varassa) 30 metriä kertaa 58 metriä. Vieläkin isompia kaukaloita SM-liigajoukkueilta löytyy, mutta vain Tepsin kohdalla puhutaan ”lentokentästä”, jolla on vierasjoukkueiden vaikea pelata. Avautuminen päättyy tähän. Työnnän tuon lehden "analyysit" sinne minne bittiaurinko ei paista.

TPS lähtee illan otteluun seuraavalla kokoonpanolla:

TELaine – Lundbohm – Suominen
Jokinen – Kiprusoff

Sinisalo – Hurme – Ramstedt
Järvinen – Sweatt

Erkinjuntti – Rautee –Aho
Halonen – Saarinen

Reivonen – Makkonen – Kolu
Backman – 13. hyökkääjä TOLaine

Kuokkanen (Salak)

Ihan hyvältä näyttää olosuhteisiin nähden. Vihdoinkin on kokoonpanossa pelkästään pelaajia, joilla on sopimus vähintään kauden loppuun asti. Pelaajien roolitukset ja kilpailutilanne tuntuvat olevan kohdillaan. Minä vaihtaisin vielä Kolun ja Tommi Laineen paikkoja. Näin nelosketjusta tulisi kiekollisesti merkittävämpi ja Kolua voisi käyttää täsmäaseena. Täsmäase kävisi välillä taklailemassa ja rottailemassa. Enkä ole vieläkään luopunut ajatuksesta käyttää Kolua puolustajana. Minusta Kolu sopisi vallan hyvin maalinedustalle tönimään vastustajia. Kiekko en miehelle antaisi kuin hätätapauksessa.

Kiire pukkaa päälle, bloggerin palvelin kaatui kesken kirjoittamisen ja vei mennessään loput kokoonpanojaarituksesta. Ennakkoni menee pakettiin & julkaisuun puolikkaana tasan nyt ja minä syöksyn synkkään syysiltaan.

Ai niin, miten käy tänään? TPS sutii kolme maalia ja Kuokkanen hikoilee kunnolla. Nurmisen mahtiteot jäävät Lassilan ja Seikolan kikkailujen varjoon. Näin ollen kotivoitto on tiedossa. And Lee, keep your head up!

Ei kommentteja: