lauantaina, lokakuuta 20, 2007

Kiviä taskuun

TPS pystyttää tänään maan kovimman jääshow’n Poriin. Kotijoukkue sai eilen naapurikaupungissa käkättimeen ja tänään pitäisi uudestaan tulla nekkuun. TPS voitti helposti kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Ässät. Tänään on uusinnan paikka. TPS:n voiton pitäisi olla selvä kuin pläkki. Minusta.

Urheilulehden Seppänen pitää Ässiä vitsinä, jolta ei voi odottaa yhtään mitään. Aika rajua. Veikkaus nimittäin on sitä mieltä, että Ässien voitto on todennäköisempi kuin Tepsin. Kertoimet menevät näin: 2,10 – 4,00 – 2,40. TPS:n kannalta alle kolmen kerroin tarkoittaa jo aika hyviä saumoja voittoon. Päälle kolmosen kertoimella todennäköisyyslaskenta pitää liian hyvin paikkansa.

Lähtötilanne tilastojen valossa:

12. 13ott – 16p – 28 tehtyä maalia – 38 päästettyä maalia
13. 14ott – 12p – 25 tehtyä maalia – 51 päästettyä maalia

TPS:n rivi ylempänä. Kyllähän tuosta voi sellaisen johtopäätöksen tehdä, että Ässät on pakko voittaa. Samoista sijoista taistellaan ja tänään pitää piste-eroa kasvattaa kolmella pisteellä. Ässät on kriisissä, silloin pitää olla armoton ja potkia maassa makaavaa kolmen pisteen arvoisesti. Mieluiten munille ts. kunnon selkäsauna.

TPS show’ssa esiintyvät tänään:

TELaine – Lundbohm – Suominen
Jokinen – Kiprusoff

Sinisalo – Hurme – Ramstedt
Järvinen – Sweatt

Erkinjuntti – Rautee – Aho
Halonen – Saarinen

Alanen – Makkonen – Kolu
Backman – 13. hyökkääjä TOLaine

Kuokkanen (Salak)

Ykkösketju on hyvä. En minä muuta osaa sanoa. Joukkueen parhaat pistemiehet ja kauden ”yhdeksästoista” ulkomaankaveri. Meinasin kirjoittaa –pelle, mutta piste per peli tahdin jatkuessa on Lundbohm aika kaukana pellestä.

Oikeasti huomioitavaa kokoonpanosta on Ramstedt kakkosketjussa, Rautee-Aho pari ja Makkosen paikka nelosen keskellä.

Aho on käynyt ylemmissä ketjuissa kokeilemassa ja päin persettä on mennyt. Voimakas ilmaisu johtuu ihan kombinaatiosta jääaika, tehopisteet ja teholukema. Paljon jääaikaa, vähän pisteitä ja paljon miinuksia. Hyökkääjistä jaettu kärkisija miinusmaaleissa. Kolun kanssa jakaa kärkipaikan. Minusta Aho ei vaan sovi hyökkääviin ketjuihin. Mies on rikkova pelaaja, energiapelaaja, puolustava hyökkääjä. Ja pelaa hyvin Rauteen kanssa. Joten parempi laittaa kiekollisesti taitavampia kavereita ylempiin ketjuihin. Kuten tänään Ramstedt.

Ramstedt saa näyttöpaikan tänään, jääaikaa pitäisi tulla kerrankin yli viisi minuuttia ja rooli on hyökkäävä. Ramstedtin pelipaikka ei tosin mikään unelma ole. Keskellä on Hurme, joka aloitti pirteästi ja nyt on lähinnä vanha ja väsynyt. Anteeksi vaan. En tiedä paljonko TPS maksaa 35-vuotiaalle Hurmeelle. Epäilen vain että samalla rahalla olisi saanut parempaakin – toisaalta keskushyökkääjätilanne oli Hurmeen hankinnan aikoihin hankala niin laadullisesti kuin määrällisesti. Nyt on määrällisesti tarpeeksi senttereitä, laadussa vaan on edelleen valittamista. Onneksi Hurmeen toisella puolella on Tomas Sinisalo. Sinisalo on leija mikä leija mainettansa romuttamassa hyvää vauhtia. Ainakin kaukalotapahtumien perusteella. Kaukalon ulkopuolisesta toiminnasta ei ole minulla mitään tietoa, enkä niistä niin välitäkään.

Makkonen johti vuosi sitten harjoitusotteluissa ykkösketjua. Valui syksyn aikana nelosketjuun. Valmentaja vaihtui. Makkonen johti alkukauden ykkösketjua. Ja on tänään taas nelosketjussa. Mikä mättää, kun kehitystä ei tapahdu?

Makkoselle aika kauhea rangaistus joutua Alasen ja Kolun väliin. Kiikaritehot ja miinusmaaleja. Ei yhtään plusmaalia ole kaksikolla. Kaikilla muilla kenttäpelaajilla on (stuntman/vitsi Hrdinaa ei lasketa). Ehkä Makkosen pelinrakentelun tuloksena kiikaritehot ovat historiaa tämän päivän jälkeen. Alasen nyt kuitenkin pitäisi välillä pystyä maalintekoon. Kolun kohdalla ei olisi mikään ihme, vaikkei kuparinen tänä vuonna rikkoutuisi. Keväällä varmaan pari maalia saa aikaiseksi. Nekin todennäköisesti samassa ottelussa ja sitten voi seuraavat kaudet haikailla samanlaisen suonenvedon perään. Potentiaalia näet olisi, kun kerran ja jos ja sillai.

Tänään on hyvä paikka laittaa lisää kiviä kaukalopallomies Härkälän taskuihin. Mies on uppoamassa Ässien päävalmentajan tehtävästä, enää on nenä vedenpinnan yläpuolella. Ässät varmaan hakee fyysistä yliotetta Tepsistä ja sitä kautta voiton avaimia. Kotijoukkue yrittää luistella ja taklata Tepsiä nurin. Kumpikaan ei onnistu, TPS kaatuu yliyrittämiseen/taitovajeeseen, jos kaatuu. Toki joku Nickerson voi yrittää irvistelemällä pelotella nuoria poikia, saattaapi vielä vähän käsillä edesauttaa sanoman lähettämistä. Ja yleisö innostuu ja vaatii edes ylilyöntejä, jos ei maaleja synny.

TPS:ltä ei vaan löydy (yli)lyöntiosaston miehiä. Paitsi minä uhraisin Kolun. Kolu voisi noutaa Nickersonin, jos kotijoukkue alkaa väärille raiteille mennä. Olisi Kolusta jotain hyötyä, heh. Oikeasti TPS ei tasan tarkkaan (yli)lyöntikilpailuun lähde. TPS:n pitää vaan pelata aktiivisesti ja muistaa laittaa kansitakki kiinni ennen peliä. Samalla tavalla pelata kuin Jyväskylässä. Kyllä se siitä lähtee ja pisteet kotiin.

Alkoholin ihmeellinen maailma saattaa kutsua minua, jos tänään peli menee piipertämiseksi ja kotijoukkue voittaa. Ei vaiskaan, aperitiivisessa kunnossa korkeintaan olen. Ja yritän porautua Kentin uuden levyn sisään. Vähän olen huuli pyöreänä ko. levyn edessä.

Viiltävän analyysin päätän tuomarin manaamiseen. Tom Laaksonen on tänään päätuomarina. Laaksonen on heikko tuomari. Tässä kohtaa voisi siteerata Hannu Jortikkaa, mutta antaa olla. Toivottavasti Tom Of Laaksonen viheltää hyvin ja homma pysyy hallussa (fat chance).

Ei kommentteja: