keskiviikkona, lokakuuta 03, 2007

Ilves voitti

Buu~huu, nyt ei nappaa mikään. Työnteosta ei tule näillä välineillä mitään, jalka meni eilisellä lenkillä mäsäksi ja jääkiekkokin aiheuttaa näppylöitä.

Ei ollut taikauskossani voimaa. TPS hävisi Ilvekselle, vaikka minä en ollut katsomossa. Ilves teki ensimmäisen kympin aikana kaksi maalia ja homma oli sillä selvä. Toisessa erässä vähän lisää kermaa voiton päälle. TPS:n kolmannen erän kavennus oli kosmeettinen.

Grandpa Simpson tiesi miten Tepsiä vastaan pelataan:

- Päätimme alusta asti luoda painetta TPS-päätyyn. Tarkoitus oli, että vastustaja ei pääse energisyydellään meitä yllättämään.

Hannu Virta taas tietää joukkueensa henkisen kantin:

- Nuori porukkamme ei kestä vielä hyvin tappioasemaa ottelussa. Tässä asiassa on jatkossa paljon parannettavaa.

Niin, kaksi peliä peräkkäin on menty syväkyykkyyn alkuminuuttien aikana. Vastustaja tekee pari maalia ja TPS on ja pysyy tappioasemassa ottelun loppuun asti. Ehkä jotain pitäisi tehdä valmistautumisessa eri tavalla?

Lahdessa tosin Pelicans otti taitavalla peluutuksella Tepsiltä vähätkin hyökkäyslelut pois. Mutta silti pitäisi pystyä pitämään oma maali puhtaana jonkin aikaa. Tietenkin aktiivisessa pelitavassa mennään eikä peruutella ja jos ei homma toimi on pökäle helposti omassa puntissa. Olisiko mahdollista olla vähemmän aktiivinen vieraskaukaloissa? Pelata hieman varmemmin ja tylsemmin, kunnes joukkue on hereillä, tilanne selvillä, vastustajan ensirykäisy otettu vastaan ja sitten annettaisiin hanaa kunnolla. Tuntuu siltä, että muut tietävät TPS:n aktiivisen pelitavan ja miten se parhaiten torpedoitaan. Vai onko kaikki kiinni pelkästä työnteon määrästä? Kuten Kalle Kaskinen sanoo:

- Työnteko unohtui ja vahvasta viisikkopelaamisesta ei ollut tietoa. Ainakin turhilta kuvitelmilta leikattiin siivet ja jokainen huomasi, että ilman kovaa työtä ei tulosta tule.

Minä en tiedä mistä homma on kiinni. Sen tiedän, että ilman viisikkopeliä ei TPS ota pisteen pistettä liigassa. Jokerit pystyy taitavien yksilöiden avulla napsimaan pisteitä, mutta TPS:n pelaajien pitää ”tyytyä” hakkaamaan päätä yhdessä seinään.

SM-liigan uudet sivut ovat edelleen vaiheessa, otteluraportin mukaan Juha Kuokkanen pelasi koko ottelun ja torjui 24 (7+10+3=24?) kertaa. Onneksi esim. Jatkoajan tilastoista selviää totuus. Kuokkanen vaihdettiin neljän torjunnan ja kahden päästetyn maalin jälkeen. Kuokkasen tilalle tuli Alexander Salak, joka samalla teki SM-liigadebyytin.

Allu Salak taisi olla ottelun paras TPS-pelaaja. Lee Sweatt teki vihdoinkin maalin. Siitä yksi plussa. Pieni sellainen. Tehotilastossa Sweattillä on -4 seitsemän ottelun jälkeen. Jaettu jumbosija Tepsin pakeista. Toinen miinus neljä on vt. kapteeni Saarinen. Jonka muutkin tilastolukemat ovat surkeita, pisteitä nolla ja eniten jäähyjä puolustajista. Ei hyvää päivää.

Torstaina sitten Espoossa viisikkopelaamista ja henkkoht. tilastojen parantamista. Koska minä raahaan karvaisen takapuoleni Länskärille. Muitakin syitä em. toimintaan on, mutta en niistä nyt välitä. Lähden kahville, esimiehen askeleet ovat tulossa tännepäin.

Ei kommentteja: