lauantaina, lokakuuta 13, 2007

Juuso ja Juhlaottelu

Tänään on TPS:n 85-vuotisjuhlaottelu ja Juuson paidan jäädytys. Karhuherra kertoo meille moukille miksi Juuson paita jäädytetään. Minä taputan seisaaltaan. Hattua en päästä ota, koska en sisätiloissa hattua pidä. Vain moukat pitävät sisällä ja syödessä hattua.

Edellisen kerran olin juhlaottelussa joskus 90-luvun alkupuolella. Taisi olla 70-vuotisjuhlaottelu. Vastassa oli Kiekko-Espoo, jolla lähinnä varmistettiin katsojien viihtyvyys. TPS jyräsi odotetusti espoolaiset jäänrakoon. Yleisöä oli muistaakseni noin 9000. En jaksa tarkistaa. Toinen muistinvarainen juttu oli ottelussa jaettu pahville painettu vihkonen/esite, jossa kehuttiin juhlaseuraa. Mukana olivat lupaava juniori Saku Koivu ja TPS:n ruumiillistuma Hannu ”Musta Sydän” Virta. Oi niitä aikoja. Missä se esite mahtaa olla?

Tänään juhlaottelussa tulee vastaan HIFK. Joka on pahasti alavireinen. Hyökkäys on täynnä tähtiä ja tulokset ovat olleet todella heikot. Pelaajabudjettiin suhteutettuna Stadin Kingit ovat flopanneet. Niin kuin minä etukäteen tiesin. En tiennyt HIFK:n floppaavan, vaan joka vuosi joku tai jokunen ”iso” konttaa ja avaa pienemmille tien menestykseen. Tepsilläkin olisi tie auki, jos. Jos, jos ja jos. Aika monta jossia.

Teen nanomatkan Turkuun. Lipun ostan omalla rahalla. Odotan näkeväni taistelevan Tepsin ja odotan kotijoukkueen lisäävän Paul Baxterin ahdinkoa. Kolme pistettä jää Turkuun. Nyt menoksi, jotta ehdin hoitamaan kiireellisiä superliikemiehen asioita ennen matsia. Matsin jälkeen superliikemies jatkaa kiitoaan ja häipyy Turusta nopeammin kuin Elvis keikalta.

Ei kommentteja: