tiistaina, lokakuuta 23, 2007

Lukkoa haastamaan

TPS aloittaa tänään kolmen kotiottelun putken ottelulla Lukkoa vastaan. Markkinoinnin kannalta on menossa haasteellinen kotiotteluiden putki, ja kysymys jälleen kerran kuuluu miten voidaan tällaisia aikataulutuksia tehdä? Kolme kotiottelua peräkkäin on onneksi vaan lämmittelyä, koska ensi kuussa on neljän kotiottelun putki. Hitto, kännissä tekevät otteluohjelmia. Miksi ei voida mennä vuorotahtia koti-vieras-koti-vieras? Turkuhallissa ei ole ainakaan tapahtumia ruuhkaksi asti. Ilman Tepsiä hallista voisi oikeasti tehdä viljasiilon.

Lauantaina Porissa Tepsin toiminta meni täysin reisille ja valui nilkkoihin asti, kun eräästä kilahduksesta saatua viiden minuutin ylivoimaa ei hyödynnetty mitenkään. Jos ko. ylivoimalla olisi tehty edes yksi maali. Mutta ei. Ja sitten nuori joukkue sai valmentajaa myöten kunnon selkäsaunan kolmannessa erässä.

Lauantaina minulla meni muumimuki täysin nurin, kun kuuntelin Auran Aaltojen selostusta ottelusta. Kolmannessa erässä odotin koko ajan, että valmennus tekee jotain tilanteen rauhoittamiseksi. Tuli tunne, että TPS on junatunnelissa ajamassa mopolla ja juna on tulossa. Juna ajaa päälle ennen kuin tunneli on loppu. Tunnetta vahvisti huomattavasti AA:n selostajan myönnytys, että Ässät vyöryy ja vyöryy päälle. Siinä vaiheessa, kun paikallisradion värilaseihin ja –housuihin pukeutunut selostaja myöntää oman joukkueen olevan jäänraossa, niin aina muodostuu jääkylmä rinki persuksen alle. Jotain tarttis tehdä, peukalo pois pyllystä ja vaikka omaan suuhun. Muuten tää ei pääty hyvin. Eikä päättynyt.

Joukkue on varmaan lauantain katastrofimaiset hetket (viimeiset 25 minuuttia) käsitellyt ja tänään on piipussa taas kunnon latinki? Parempi olisi, että oppirahoista olisi vähän kasvanut korkoa. Passiivisella vastarinnalla ei kiekkokaukalossa pärjää, vaan jotain pitää tehdä, kun sulkijalihas alkaa väristä.

En tarkoita, että TPS tarvitsisi hampaatonta pugilistia, vaan tilannekovuutta ja –fiksuutta. Sekä ennen kaikkea valmennuksen ohjausta miten eri tilanteissa esim. jyrän alla pelataan. Valmennuksen pitää toimia. Ihan sama miten, keinoja varmasti on monia, mutta jotain pitää tehdä tilanteen sitä vaatiessa. Toki ymmärrän, että nuoren joukkueen kanssa syntyy "tavallista" enemmän tilanteita, jossa oma tekeminen lähtee hanskasta, mutta sitä en ymmärrä, ettei valmennus tee mitään. Aikalisäkin on keksitty. Ja onhan siellä kokeneita pelaajia, joiden pitäisi näyttää esimerkkiä eikä koomailla. Vai mitä Kiprusoff? No, eihän lauantain peliä voi yhden miehen niskaan kaataa, kaikki siellä valmennusta myöten menivät kyykkyyn ja pysyivät kyykyssä loppusummeriin asti. Ja kokemuksesta on opittu. Onhan.

Raumalaisia lähdetään kaatamaan seuraavalla kokoonpanolla:

TELaine – Lundbohm – Suominen
Jokinen – Kiprusoff

Sinisalo – Hurme – Morrison
Järvinen – Sweatt

Erkinjuntti – Rautee – Aho
Halonen – Saarinen

Alanen – Makkonen – Kolu
Backman – 13. hyökkääjä TOLaine

Salak (Kuokkanen)

Justin Morrison pelaa ensimmäisen SM-liigapelinsä tänään. Pelaakin hyvin! Ramstedt putosi Morrisonin tieltä kakkosketjusta katsomoon asti. Kakkosketjulla on hyvät saumat yllättää tänään, ei pitäisi jäädä kiinni fyysisestä puolesta ja kiekkollista taitoakin on jonkin verran. Ykkösketju jatkaa samassa koostumuksessa kuin Porissa ja samoin kolmosketju. Onneksi Erkinjuntti on pelikunnossa eikä erään pelaajan viikateisku aiheuttanut sairaslomaa. Vaikka TPS:n otteluraportin mukaan Erkinjuntin käsi lyötiin rikki.

Makkonen jatkaa nelosketjun keskellä kiikarimiesten pelinrakentajana. Kolulla on jo muikeat 10 miinusmaalia. Kärkipaikan sillä saa Tepsissä. Koko liigan tehopörssissä on sijoitus 373/376. Jotain tarttis tehdä, kun omissa soi jatkuvasti Kolun ollessa kentällä. Sweattilla ja Aholla on enemmän miinusmaaleja kuin Kolulla, mutta pygmien teholukemaa parantaa plusmaalien määrä. Plusmaalejahan ei Kolulla tai sen puoleen Alasellakaan ole yhtään.

Lee Sweatt on muuten TPS:n paras maalintekijä. Ja Kiprusoff jakaa syöttöpisteiden kärkisijan yhdessä Teemu Laineen kanssa. Ei olisi tarvetta ykköskeskushyökkääjälle? Joka tekisi peliä ja ruokkisi laitahyökkääjiä.

David Lundbohm voi olla vahvistus, ainakin tilastot ovat positiiviset. Kolmessa ottelussa Lundbohm on tehnyt kolme pistettä. Miinusmaaleja ei ole ollenkaan ja plusmaaleja on neljä eikä yhtään jäähyä. Pelimies sittenkin?

Lukko on tänään tietenkin suosikki, jos vedonlyöntikertoimia katsotaan. Lukko on itse asiassa suosikki joka kulmasta katsottaessa, jopa näillä laseilla. Joten TPS on altavastaaja ja yrittää luistella isot lukkomiehet takalukkoon. Todennäköisesti TPS myös onnistuu hyvällä liikkeellään aiheuttamaan hämminkiä. Hämminki pitää vaan käyttää hyödyksi ts. maalipaikoista tehdä maalit. Eikä jäädä ihmettelemään kuulaan syysillan tunnelmaa. Allu kyllä antaa mahdollisuuden täyteen pistepottiin.

Siitähän ei tule yhtään mitään, jos joukkue vielä märehtii viikonlopun tapahtumia. Viikonloppu meni ja housuista on lapioitu ylimääräiset pois ja Lukko saa nekkuun. Tästä lähdetään ja ottelun jälkeen ihmetellään taas jotain. Toivottavasti kolmea pistettä eikä johtoaseman hukkaamista.

Ei kommentteja: