lauantaina, tammikuuta 26, 2008

Edistystä Raumalla

TPS teki eilen maalin Raumalla. Selkeää kehitystä. 4-0, 4-0 ja eilen 4-1. Luvuista päätellen Lukko on jämähtänyt ja TPS on mennyt eteenpäin.

TPS on tähän mennessä antanut Lukolle täyden pistepotin. Pitkällä matikalla (kuka uskoisi) laskettuna Lukko on tähän mennessä saanut Tepsiltä 15 sarjapistettä. Kuinka voi yksi joukkue olla noin vaikea vastustaja?

Lukkoa vastaan TPS sai pelata ylivoimaa:

2 min – 8:02
2 min – 10:43
2 min – 14:11 - maali
5 min – 17:11
2 min – 22:21
2 min – 43:04
2 min – 43:15
2 min – 45:27
2 min – 45:32
2 min – 52:23

21 minuuttia yhteensä ja yksi tehty maali. Viiden minuutin jäähyn aikana ei tulosta ja heti perään kahden minuutin jäähy samalla tehokkuudella. Kolmannessa erässä oli kaksi kertaa 5-3 ylivoima eikä tulosta.

- Ylivoimassamme ei ole mitään ongelmaa. Olemme Liigan viidenneksi paras ylivoimajoukkue ja olemme kaikissa aiemmissa otteluissa onnistuneet viidellä kolmea vastaan. Hannu Virta

Jos en olisi ytimestä hetki, kaksi sitten kotiutunut tutkisin Hantan jälkimmäistä väittämää. Näin keskisyvässä olotilassa tuntuu värikynältä.

Lähdin matsin jälkeen unohtamaan ja unohduksen jälkeen vituttaa edelleen. Toivottavasti Lukko ei tule keväällä vastaan. Noutajahan siinä tulee. Tosin vielä on yksi runkosarjaottelu Lukkoa vastaan jäljellä. Ei välttämättä tule 18-0 pistetilastoa... käsi ylös joka tähän ei usko! Peilissä näkyy yksi käsi. Että silleen.

2 kommenttia:

Jari Nikkola kirjoitti...

Tätähän tämä on, kuten ennen kautta ennusteltiin. Joukkueessa ei ole taitoa tarpeeksi eikä pelkkä tahto riitä pitkälle - sitä on muillakin. Se ikäänkuin kuuluu tehtaan takuuna huippu-urheiluun.

Enemmänkin tässä tilanteessa pitäisi miettiä miten ihmeessä edelliskausien rostereilla sukellettiin niin syvälle. Ne olivat rajusti parempia porukoita mutta samalla lailla sijojen 9.- 10. paikkeilla runkosarjan päätteeksi.

Fakta on, että 2007-08 TPS suorittaa tasoonsa nähden normaalisti (ei ylitä tai alita itseään) mutta aiemmat joukkueet eivät todellakaan sitä tehneet. Asiasta tuskin voi antaa synninpäästöä pelaajille tai valmennukselle.

Anders kirjoitti...

Viime kaudella ei tehtaan takuuna ollut tahtoa. Joukkue alisuoritti yhtä paljon kuin tämän kauden joukkue ylisuorittaa. Runkosarjan 7. sija vrt. 10. sija. Etukäteisarvioissa viime kauden jengin piti mennä kuuden sakkiin ja tämän kauden taistella KalPan kanssa jumbosijasta.

Ylisuorituksesta huolimatta minua risoo, kun joitakin keskikastin joukkueita vastaan ei osata pelata ollenkaan.

Loppuitkuksi sellainen, että mikä mahtaisi olla tämän kauden joukkueen sijoitus, jos ennen kautta puhutut ykkösketjun sentteri ja laitahyökkääjä olisi hankittu? Eikä olisi pelleilty veropakolaisilla ynnä muilla taskubiljardin pelaajilla. Voisi olla sarjasijoitus pari pykälää parempi eikä Lukko niistäisi kolmea pistettä joka kohtaamisesta.