lauantaina, tammikuuta 19, 2008

Sarjajohtajaa haastamaan

Mikä voisi olla parempaa viihdettä lauantaina kuin sarjakärjen kohtaaminen kotikaukalossa? Minusta ei mikään, joten taas käy matka Helsingistä Turkuun ihmettelemään synnyinkaupungin värivaloja ja pohjoisen poikia.

Ottelussa on yksi ennakkosuosikki ja asetelma on selvä:

- Meidän pitää isossa kaukalossa pystyä joukkueena ja viisikkoina vastaamaan siihen Kärppien yksilötaitoon. Keskitytään oman pelin rakenteeseen, ei olla Kärppiä sen tarkemmin olla mietitty. Hannu Virta

Minusta Hantta on asian ytimessä. TPS:n vahvuus on viisikkopelissä eikä silloin auta ihmetellä vastustajan yksilöiden taitoylivoimaa. Parhaimmillaan TPS pelaa todella hyvin, ja varsinkin kun katsotaan pelaajalistaa. Niin kauan kuin nimettömät pystyvät pelitapaa noudattamaan ei ole mitään hätää. Paitsi hyökkäyspäässä.

TPS:n suurin ongelma ei ole puolustuksen sota-alue, vaan hyökkäyksen sota-alue. Hyvä maalivahti (Salak) antaa mahdollisuuden taistella voitosta ja paikkaa puolustuspelaamisen virheitä. Yleiskuvaltaan hyökkäykset ovat organisoituja aina hyökkäyssiniselle asti ja sitten alkavat vaikeudet. TPS pystyy ottelussa rakentamaan vain muutaman hyvän paikan ja niissä paikoissa näkyy pelaajien laatu. Torstaina maalipaikkoja oli kaksi ja molemmat tulivat ottelun jo ratkettua.

Torstain tapaisella suorituksella TPS ei sarjapisteitä saa millään. Tänään pitää pelata liki täydellinen peli niin joukkueena kuin yksilöinä, jotta sarjapisteistä on edes mahdollista taistella. Todennäköisesti Kärppien rutiinisuoritus riittää helposti voittoon Tepsin kaatuessa onnettomaan viimeistelyyn ja muutamaan puolustuspään virheeseen.

Pelaajien laadun suhteen saattaa TPS antaa vielä enemmän etumatkaa, jos Teemu Laine ja Marko Kiprusoff eivät tänään pelaa. Laine on ollut ylivoimaisesti tehokkain hyökkääjä ja Kiprusoff paras puolustaja. Ilman ko. herroja tappion todennäköisyys vaan nousee. Toisaalta reisivammaisen Laineen peluuttaminen on ihan turhaa. Laine ilman voimakasta luistelua on kuin minä ilman silmälaseja. Päätyy väärään paikkaan, väärään aikaan.

3,35 – 4,65 – 1,60

Ei kommentteja: