torstaina, tammikuuta 31, 2008

Koiranpapanoita

Blues-TPS näyttää olevan televisiopeli. Minä en näköradiosta perusta. Olen masokisti. Menen paikan päälle kuuntelemaan kappaletta Who Let The Dogs Out? Viimeksi kuulin sen kuusi kertaa, mikä ei ole edes henkilökohtainen ennätykseni. Voi tätä alakulon syvyyttä.

TPS on valmistautunut huikeaan taisteluun Länskärillä hilpeällä ketjulotolla. Koiria vastaan TPS luikkii seuraavalla kokoonpanolla:

TELaine – Rautee – Erkinjuntti
Berg – Kiprusoff

Suominen – Lundbohm – Mikkola
Halonen – Sweatt

Sinisalo – Hurme – Alanen
Järvinen – Saarinen

Kolu – TOLaine – Aho
Backman – 13. hyökkääjä Jalo

Salak (Kuokkanen)

Mikko Rautee on Tepsin ykkössentteri. Jo on aikoihin eletty. Rautee on suosikkini, muttei ihan ykkösnyrkin mies. Mutta pakkohan Hantan on ravistaa hihasta jotain, kun ei peli kulje. Teemu Laine tarvitsee käynnistysapua ja Rautee on mitä mainioin tyyppi apukäynnistysskenessä. Sitä vaan ihmettelen, että riittääkö Rakulla kuntoa ylivoimiin, tasakentällisiin ja alivoimiin?

David ”ulkomaalaisheikennys” Lundbohm istui KalPaa vastaan viltissä jonkin aikaa ja nyt hän saa yrittää ryhdistäytymistä uusien laitahyökkääjien kanssa. Ei pitäisi ainakin fyysisyydestä jäädä kiinni Suomisen ja Mikkolan välissä. Mikkolan kunto voi olla heikoin lenkki tai Lundbohmin pää.

Kolmosketjussa pyörii entisiä Espoon miehiä. Kukaan heistä ei ole maalintekijä tahi pelinrakentaja. Ketju toimii työmiehen hiellä. Ei hikeä, ei tulosta. Hiestä huolimatta taitaa tulos jäädä negatiiviseksi. Onhan ketjussa TPS:n kaksi heikointa tehotilaston miestä eikä Sinisalokaan kaukana ole. Alasella on yksi plusmaali. Huutonaurua vai krokotiilinkyyneleitä?

Nelosketju on mielenkiintoinen koostumus. Ahon Masa on elämänsä vedossa ja Kolukin näyttää jääkiekkoilijalta. Tommi Laine on ”omalla paikallaan” pienen polvilevon jälkeen, mutta onko hän oikeassa paikassa? Eikö kannattaisi antaa Toni Jalolle lisää näyttöpaikkoja? Debyytissä tupsahti pisteitä, mutta pisteitä oleellisempaa oli pelaamisen muu taso. Hantan kehujen mukaan juuri tällaista me ollaan aina haluttu.

Puolustajapareissakin on muutoksia. Viime kauden puolustuksen työhevoset ovat samassa parissa. Tarkoittaako tämä myös sitä, että Berg heiluu ylivoimillakin mukana? Minä en nimittäin Bergiä ylivoimiin olisi ensimmäisenä laittamassa. Keisari Akihitoa tarvitaan kipeämmin muualla. Tarkemmin ajateltuna en laittaisi Antti Halostakaan ylivoimalla viivamieheksi. Niin, että Kipru ja Sweatt kahdestaan viivalla. Hmmm. Ei taida toimia. No näillä mennään.

Viime reissulla Espoossa Juha Kuokkanen päästi neljä maalia ja meni sitten vaihtoaitioon häpeämään. Montako kertaa Kuokkanen on tällä kaudella vaihdettu maalista pois? Enpä jaksa laskea. Voisi vituttaa. Tänään on Salakin torjuntavuoro ja uskon vakaasti, ettei Allua kesken ottelun nykäistä pois maalilta. Joku roti pitää olla.

Kaiken kaikkiaan kokoonpano näyttää tänään ihan hyvältä, olosuhteet huomioiden. Mopo on hienosäätöä vaille valmis. Hienosäädön nimi ei ole pelaajahankinta, vaan nykyisten jätkien suoritustaso yhdessä ja erikseen.

On mielenkiintoista katsoa miten uudet ketjut toimivat. Aamusella ajattelin vielä erityistarkkailla Niko Mikkolaa, mutta taida vaihtaa teemaksi pelin kokonaiskuvan. Ketjumuutosten lisäksi valintaa puoltaa runkosarjan lopun häämöttäminen.

Tässä vaiheessa kautta pitäisi peruspelin olla kunnossa, jos haluaa yllättää keväällä positiivisesti. Vaikka onhan pudotuspelipaikka Tepsin jätkiltä kova saavutus, monissa ennakkoarvioissa piti kauden jo olla ohi tässä vaiheessa. Paitsi minä veikkasin kylmän analyyttisesti runkosarjasijoituksen olevan noin tasan tarkkaan kymppi. Minä olenkin vetävän näköinen moniala-asiantuntija.

1,45 – 4,60 – 4,35

Vedonlyöntikertoimet paljastavat kylmän tosiasian. TPS häviää tänään. Voi perse. Enpä olisi arvannut, varsinkaan kun kauden kolme aikaisempaa kohtaamista on Blues voittanut. No, takaa on hyvä yllättää…

2 kommenttia:

Niko kirjoitti...

Eniten ihmettelen jalon paikkaa kokoonpanossa. Todennäköisesti kuitenkin pelaa Tommi Lainenn paikalla?

Toiseksi, miten parin Järvinen – Saarinen uskaltaa laittaa askiin samaan aikaan? Tulos on mitä ilmeisimmin järkyttävää katseltavaa!

Anders kirjoitti...

Jalo on näköjään pelannut eilen a-junnuissa ja tänään olisi kolmas peli kolmeen päivää, joten taitaa Jalo olla 13. hyökkääjä koko matsin ajan ellei loukkaantumisia tai herättelyä tapahdu.

No en tiedä onko Järvinen-Saarinen pahempi kuin Järvinen-Sweatt. Kummassakin vaihtoehdossa nuoren Järvisen pitää päivystää molemmilla tolpilla samanaikaisesti ja ennakoida puolustuspään kiekollisten aivopierujen syntyä kiprumaisella tavalla. Mutta oppia ikä kaikki ja tulevaisuuden kannalta jokainen peliminuutti on Järviselle (ja Tepsille) todella arvokas.