perjantaina, tammikuuta 18, 2008

Suolaa ja muutoksia

Ripotellaan suolaa tuoreeseen haavaan:

- Turhaan te näiltä paskoilta mitään kysytte. Menkää jututtamaan kotijoukkueen pelaajia. HIFK oli todella hyvä!

Sanoi TPS:n huoltaja eilisen pelin jälkeen.

Niinpä.

Toivottavasti jotain tapahtuu. Rahaa ei kannata pelkästään loppukauden vahvistuksiin tuhlata senttiäkään. TPS:n joukkue ei parane niin paljoa, että tuhlatut rahat saisi takaisin nousseilla lipputuloilla. Yksittäisten pelaajien vaikutus katsojamääriin on sen verran vähäinen. Turussa vain Saku Koivu toisi mukavasti lisää ihmisiä hallille. Pariin otteluun, mutta sitten se olisi siinä. Mielenkiintoisten pelaajien lisäksi tarvitaan joukkuemenestystä, jotta katsojia saadaan hallille.

Vuosi sitten TPS hankki Mika Lehtisen ja Nathan ”drinksui ja kärkikynii” Barrettin tammikuussa loppukaudeksi ja hankintojen hyöty oli korkeintaan plus miinus nolla. Oikeasti ”vahvistukset” menivät pahasti pakkaselle niin kaukalossa kuin taloudessa, vaikka Nat~hani tuli sponsorin avulla.

Hannu Virta kertoo tämän hetken tilanteen:

- Emme ole tyytyväisiä kaikkien pelaajiemme pelirohkeuteen. Nimiä en kerro, mutta kyseiset pelaajat tietävät kyllä itse, että olemme halukkaita vaihtamaan heidät sellaisiin, jotka uskaltavat mennä maalille, taklata ja ottaa taklauksia vastaan.

Kysymys kuuluu kuka haluaa em. kuvaukseen sopivan pelaajan vaihtaa sellaiseen, joka ei täytä kuvausta. En minä ainakaan.

- Vaihtaisitko märän rätin kuivaan? Saat kaupanpäälle Kipperin mailan nimmarilla! Ja parit pornolinkit.

Katsotaa nyt mitä vaihtokaupoilla saadaan aikaiseksi. Olen aika epäileväinen tulosten suhteen. Toinen vaihtoehto on hankkia kokonaan uusia pelaajia, jos samalla saadaan tehtyä vähän pidempi sopimus.

Esimerkiksi Niko Mikkolan kanssa voisi tehdä sopimuksen mallia tämä kausi ja ensi kausi, jos miehen selkä kestää pelaamista. Aika iso jos. Mikkola ei ainakaan pelkää ajaa maalille. Eikä muutenkaan pelkää taklauksia. Samassa paketissa tulisi tunnetun värin lisäksi hieman käsiä ja paljon kokemusta. Mikkolan sopimuksen alta voisi jonkun pelipelkurin lähettää ilman vastalahjaa jonnekin ja näin palkkamenot eivät kauheasti nousisi.

6 kommenttia:

Niko kirjoitti...

Kannatetaan todella Mikkolan ottamista Turkuun, toivottavasti Tepsi on nyt hereillä! Muuten näyttää huolestuttavalta. Jos Laine ja Kipru molemmat pois huomenna, tuloksena on todeenäköisesti vielä rumemmat lukemat, kuin eilen. Toivotaan, toivotaan....

Niko kirjoitti...

http://www.iltasanomat.fi/urheilu/uutinen.asp?id=1477671

Wou! Hienoa että edes neuvotellaan. En kuitenkaan ymmärrä, mitä TPS yrittää hakea muutaman kuukauden sopparilla? Ennemmin kannattaisi kiinnittää ainakin ensi kaudeksi. Täksi kaudeksi saatava hyöty yhdestä pelaajasta on tod. näk. niin onnettoman pieni...

Anonyymi kirjoitti...

Mahtaakohan tuo Tepsin kotisivujen "HIFK-peli erotti jyvät akanoista" olla jonkinlainen järkystä pehmentävä juttu?

Siis sille järkytykselle kun joku näistä omista (Makkonen, Suominen?) lähetetään maakuntaan.

Anders kirjoitti...

Jaahas. Jotain on pakko tapahtua, kun näin voimakkaasti (lehdissä ja omalla kotisivulla) tuodaan esille pelipelkuruus tai pelihaluttomuus TPS:n paidassa.

Ei ole mitään järkeä julkisesti uhota ja sitten vaan todeta, ettei tässä mitään muutoksia tehdäkään. Toisaalta TPS ja järki on aika hauska yhdistelmä... Joku voisi sanoa, että surkuhupaisa. En minä toki, heh.

Arttu Per~kele pelaa telkkarissa asti. Ruostetta on (vielä) näkyvissä, mutta mies pelaa! Kyllä lämmittää (ölberin lisäksi).

Jari Nikkola kirjoitti...

Arttu Perkele pelasi nyt jo pykälää paremmin kuin aiemmassa TuTon kotimatsissa. Nätti syöttö vielä yhteen kotijoukkueen maaleista. Hillopullaa suorituksessa oli toki melko paljon mutta ei me hanttiin pnna.

Anders kirjoitti...

Olisikohan niin, että Artusta tulee vielä ammattikiekkoilija? Toki hirveän aikaista nyt on miettiä asiaa, mutta jos selkä kestää treenit ja Mestis-pelit, niin kestää myös liigassa?

Joka tapauksessa oli hieno nähdä Virtasen pelaavan ja toivottavasti selkä kestää pelaamista myös tulevaisuudessa. TPS-paidassa mielellään.