tiistaina, tammikuuta 15, 2008

SaiBu

Pudotuspelipaikan metsästyksen kannalta tänään on erittäin tärkeä peli SaiPaa vastaan:

55p – 39ott - Lukko
51p – 39ott - TPS
45p – 41ott – HPK
43p – 38ott - SaiPa

TPS on viimeisellä pudotuspelipaikalla. Lappeenrantalaiset ovat 8 pistettä perässä ja ero ei saa keskinäisissä peleissä kaventua pistettäkään. Siitä lähdetään ts. kolme pistettä on ainoa hyväksyttävä tulos illan ottelusta. Tyylillä ei ole väliä.

SaiPa on tehnyt vähiten maaleja liigassa, joten luu on napautettava kurkkuun heti kättelyssä. Ei SaiPa parin maalin takaa rinnalle nouse millään. Muunlaista taktiikkaa en keksi. Ottelusta ei todellakaan saisi tehdä liian vaikeaa nyhräämällä nolla nollaa pitkälle. Vielä pahempaa olisi tietenkin takaiskumaali heti alussa ja epätoivoista takaa-ajoa pitkin iltaa.

Tomas Sinisalo on pelikunnossa. Siitä pienet taputukset. Ketjuihin ei kuitenkaan ole nelosketjua lukuun ottamatta tehtyä muutoksia. Buu.

TELaine – Lundbohm – Alanen
Järvinen – Kiprusoff

Suominen – Hurme – Erkinjuntti
Halonen – Sweatt

Kolu – Rautee – Aho
Jokinen – Saarinen

Sinisalo – Makkonen – Kokkala
Backman – 13. hyökkääjä Ramstedt

Salak (Kuokkanen)

Tommi Laine on kuumeen takia sivussa ja Lassi Kokkala on ohittanut Teemu Ramstedtin nokkimisjärjestyksessä. Onko Ramstedt nyt sitten odd man out? Tammikuun alussa oli myös yhden peli sivussa ja sitten taas nelosketjussa. Ota tuosta selvää.

Ykkösketjulta odotetaan tehoja. Jos ei niitä tänäänkään tule, niin eikö olisi aika muokata ketjun koostumusta? Nelosketju on mielenkiintoinen, voisi jopa toimia. Makkonen saa pitkästä aikaa paikan näyttää miten homma toimii keskushyökkääjän tontilla. Toimisipa hyvin.

Alexander Salak on pelannut hyvin viime otteluissa ja saa vaan lisää luottoa. Valmennuksen mukaan Tepsillä ei ole ykkösvahtia, vaan tasapäinen maalivahtikaksikko. Onkohan näin? Minä vähän epäilen Allun olevan jo ykkösmaalivahti. Vaikka olisihan Kuokkasenkin hyvä joku peli välillä pelata.

Kannattaa seurata Salakin jalkatyöskentelyä, patjat liikkuvat vauhdilla. Muutenkin mies on todellinen artisti maalilla. Heikoin osa-alue Allulla on mailapeli, johon varmasti haetaan koko ajan parannusta. Upi voisi näyttää videolta miten muuan Fredrik Norrena aikanaan Tepsin paidassa laittoi kiekkoa liikkeelle. Siinä on taitoa ja tavoitetta kerrakseen.

Katsojia ei illan keltaisen kiimainen kamppailu kiinnosta, toivottavasti pelaajia kiinnostaa. Revin hiukset päästä, jos tänään tulee nekkuun.

1 kommentti:

Niko kirjoitti...

let oikeassa, Allu on yksi liigan parhaista maalivahdeista. Hänen kohdsallaan TPS on onnistunut hankinnassa. Toivotaan, että kehitys jatkuu kohti ylintä huippua, ja ensikaudella nähdään liigan paras veskari tepsin maalissa. Tällähetkellä torjuntaprosenttien valossa se on jo siellä.

En usko, että Alanen saa tänään ykkösketjussa aikaan mitään merkittävää, toivottavasti lentää sen jälkeen helvettiin sieltä. Viime matsissakin oli ymmärtääkseni n.25 paikkaa joista pelimies olisi tehnyt maalin(+Kolun toiset 25 paikkaa). Kaveri on ennemminkin kolmoskentän mies,ei mikään ykköskentän maalitykki.

Hyvä että Makkonen on keskellä. Toivottavasti Sinisalo saa hyvin rytmistä kiinni heti ja ei ne pisteetkään pahasta olisi...

Lundbohm on mielestäni vähän hyytynyt, oisin tähän SaiPa peliin voinut vaihtaa Makkosen ykkösketjuun, ja Alasen tilalle vielä esim. Erkinjuntin. Mielestäni ois jo aika kokeilla vähän uudistaa ryhmitystä kun tulosta ei tule.