perjantaina, tammikuuta 25, 2008

Kuntopiirillä voittoon

Kolme pistettä eikä loukkaantumisia Ässiä vastaan kotona (4-2). Kiitos. Muuta ei tarvita. Matsi oli kuulemma tasoltaan heikko, mutta ei haittaa.

Aki Berg 0+1, +2, 0 min ja 21:21 jääaikaa

Berg sai kolmanneksi eniten jääaikaa puolustajista ja tietenkin parhaan teholukeman, vaikka pelasi kauden ensimmäisen ottelunsa.

- Varmaan kaikki huomasi, että oli pelinlukemisen kanssa vähän vaikeuksia. Muutamaan otteeseen meinasi äijä karata selän takaa. Sen nyt tiesikin, että tällaisen tauon jälkeen pää ei vielä ehdi mukaan joka suuntaan. Berg.

Miinusmaaleja ei silti tullut. Kertoo jotain kapteenin perustasosta.

Niko Mikkola 0+0, +1, 4 min ja 17:09 jääaikaa

Mikkola pelasi kolmanneksi eniten hyökkääjistä, vaikka istui kaksi kertaa jäähyllä. Tuo on sitten sitä "julkista kuntopiiriä", samaa mitä Arttu Virtanen tekee TuTon paidassa. Eipä siinä mitään, ihmettelen vähän onko se paras metodi. Kaipa valmennus tietää mitä tekee.

- Loppua kohden ehkä vähän parantui, mutta alku oli kyllä ajoitusten suhteen tosi vaikea. Tuntui koko ajan, että oli vähän väärässä paikassa. Mikkola.

Videolta katsottuna eilisen paras suoritus oli Marko Kiprusoffin soolomaali. Kipru lähti omasta päästä ja pujotteli kentän läpi. Pujottelun päätti rystylaukaus maaliin. Juuri näitä suorituksia tarvitaan, kokenut ratsu ottaa vastuuta ja näyttää nuoremmille miten ennen vanhaan pelattiin. Ei puhettakaan velliperseilystä.

Mutta illan tähti oli Max Kolu. Maximum Damage teki uransa ensimmäisen SM-liigamaalin. Ja perään vielä toisen, tosin silloin Ässät pelasi ilman maalivahtia. Ei kautta ilman maalia, heh. Kolu on TPS:n salainen ase keväällä. Maaliverkot heiluu Rauteen tarjoilusta! Lopuksi kouraan lyödään jatkosopimus...

Max Kolu 2+0, +2, 2 min ja 12:10 jääaikaa

Miettikää. Kaksi maalia eikä yhtään miinusmaalia. Peliaikaan suhteutettuna raakaa tehokkuutta. Mutta mitä Max teki ottelun lopussa jäällä? Paikkasi edellisen ottelun jäätymistään? Kertoo ehkä jotain valmennuksesta tai joukkueen tasosta.

- Lähtötilanne oli niin vaikea kuin vain voi kuvitella. Meille tuli kolme uutta pelaajaa sisään ja odotukset olivat kovat. Tärkeintä kuitenkin on se, että otimme voiton ja saimme ajettua Akin ja Nikon sisään joukkueeseen. Hannu Virta.

Hantta on asian ytimessä. Pelaajaliikenne tässä vaiheessa kautta on herkkää hommaa, muutosten summa voi olla negatiivinen kaukalossa, vaikka paperilla näyttäisi pelkästään plussaa. Ja voittaminen on aina hauskaa.

3 kommenttia:

Jari Nikkola kirjoitti...

Sama valmennushan uhosi vielä taannoin, että uusia pelaajia ei oteta mukaan joukkuekemiaa pilaamaan, nyt kuitenkin otettiin. Äkkiä muuttuu mieli kun po-karsintapaikka ei olekaan itsestäänselvyys ja peli on juustoista.

Akille kohtuustartti (jäätävistä harhoista huolimatta), Laineelle myös. Mikkola vielä pahasti vaiheessa. Mj-tauon jälkeen jokainen heistä on varmasti paremmassa iskussa. Berg näyttäisi btw olevan fyysisesti aika lupaavassa kunnossa?

Kolussa on legendan ainesta. Ei vieläkään mitään syytä sorvata jatkosopimusta mutta osaako markkinointi ottaa Maximuksesta loppukauden aikana täyden hyödyn?

Anders kirjoitti...

Niin, Hantta pääsi viime kauden jälkeen perslävistä eroon ja uskoi varmaan jääneiden jätkien parantavan vähintään asennepuolta neljä metriä. Mutta ei ihan noin mennyt, robottimaisen yksioikoista se olisi, jos joka jannu kehittyisi hirmuisesti valmentajavaihdoksen jälkeen. Päälle vielä sarjatilanne ja vähän tulevaisuuden pohdintaa, niin hyvin helposti joukkuekemia jää toiseksi. Ja ihan oikein.

Minusta TPS on ollut sopivan maltillinen syksyn pelleilyn jälkeen pelaajavaihdoissa. Tietenkin rahapakon edessä, mutta kuitenkin.

Berg on käsittääkseni vain harjoitellut ja harjoitellut, kaipa mies kunnossa on. Olkapää on varmaan kestänyt raudan liikuttelua jo hyvän aikaa. Pelituntuma vain puuttuu.

Mikkolan vamma taas on paljon mystisempi hoidettava (millaisilla tehoilla on treenannut?) ja kaipa Leksand tiesi mitä teki sopimuksen purussa. TPS otti riskin ja katsotaan miten käy. Alku on piiputuksesta huolimatta lupaava. Mj-tauon jälkeen pärähtää.

Kolusta saisi todellisen kulttihahmon. Innokas treenihirmu, jenkkihymy, raamit, punapää, kaukalossa taistelee minkä osaa, köyhän miehen rotta (voiko sellaista edes olla?) ja ytimekäs nimi. Ja eikö polla ole kunnossa, vaikka kaukalossa prosessori ei riitä? Lyhyesti: Max on pr-unelma ja Max Powerilla olisi ehdottomasti käyttöä myynnissä ja markkinoinnissa. Niin b to b kuin b to c. No, onhan Max pelannut golfia yhteistyökumppaneiden kanssa, lisää tarvittaisiin.

Mutta taitaa mennä hyvä ja positiivinen hahmo sivu suun. Sen verran heikkoa on TPS:n markkinointi (onko sitä edes olemassa?). Ja onhan siinä sellainen pointti, että jatkosopimusta tarvittaisiin, jotta voisi kunnolla lyödä rumpua. Veikkaan, että kulttistatus jää nettitasolle. Olen mielelläni väärässä.

Karhuherra kirjoitti...

Se on selvää, että jätkillä piiputtaa, vaikka miten olisi treenannut kuukausitolkulla. Treenaaminen on treenaamista ja pelaaminen on ihan toinen tarina. Äijien kunnosta sen verran omia lausuntoja, että Aki arvioi keskiviikkona esimerkiksi olkapään/yläkropan olevan treenin puolesta paremmassa kunnossa kuin ennen vammaa. Rymättylä-Artukainen -lenkkien välillä on tullut sitä puolta aika huolellisesti hoidettua.

Niko sanoi, että välilevyvamma vaatii tietysti huoltoa about loppuelämän eikä siitä takeita ole. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että hän on loka-marraskuusta saakka saanut treenata omien tutnemusten mukaan koventaen taakkaa. Omasta mielestään ollut pelikunnossa joulukuusta saakka, mutta Leksandissa taisi olla palapelissä kaikki osat käytettynä jo.