keskiviikkona, tammikuuta 02, 2008

Pisteautomaattina

Rauman Lukko kohtaa tänään pisteautomaattinsa ja yllättäen hedelmäpeli antaa taas kolme pistettä raumalaisille. Jännitystä vähentää Teemu Laineen poissaolo lievän reisivamman vuoksi. Kultakypärää kantaa Lee Sweatt (32 ott, 11+11).

Minä olen tyytyväinen Sweattin tehopisteisiin, vaikka maaleja ei ole viime viikkoina tullutkaan. Mutta Sweattin puolustuspelaaminen on heiveröistä. Lisäksi pidän Sweattin tsemppauksesta. Kuopiossakin (henkilökohtainen kirjeenvaihtajani kävi katsomassa matsin) Sweatt hillui 10 minuutin rangaistuksensa aikana boksissa kuin heinämies kannustaessaan joukkuetta. Onko Lee kana vai muna? En minä tiedä, omituinen sekoitus molempia.

Pelkillä tehopisteillä Sweatt tekee vielä kelpo tiliä Euroopassa, mutta puolustamisen (kuitenkin jonkin verran tärkeä osa-alue puolustajalle) vaikeudet ja pieni koko estävät NHL-sopimuksen saamisen. Jos mies kehittyy, niin sitten saattaa olla edessä NHL-sopimuskin. Toivottavasti kehittyisi vielä vuoden Tepsissä eikä lähtisi esim Ruotsiin tai Sveitsiin vuolemaan isompia kultahippuja.

Noin. Illan pelistä on todettu jo kaikki mahdollinen. Kokoonpano, jolla pisteet luovutetaan:

Makkonen – Lundbohm – Alanen
Jokinen – Kiprusoff

Suominen – Hurme – Erkinjuntti
Halonen – Sweatt

Kolu – Rautee – Aho
Backman – Saarinen

Kokkala – TOLaine – Ramstedt
Kluuskeri – 13. hyökkääjä Antti Urpo

Kuokkanen (Salak)

Tepsin kapea ja köykäinen joukkue näyttää kapealta ja köykäiseltä. Ja on sitä erityisesti hyökkäyspäässä. Kuudessa edellisessä ottelussa TPS on tehnyt 11 maalia. Hip hei. Keskimäärin alle kaksi tehtyä maalia ei vaan riitä ja TPS:n pistekeskiarvo oli joulukuussa 0,83. Mikä on liigajumbon tasoa. Ei prkl.

Lokakuu on Tepsin toiseksi heikoin kuukausi ja silloin tuli 1,18 pojoa per peli. Jos ei kohta ala kurssi muuttumaan, niin pudotuspelipaikka on vaarassa. Tänään yllätyspisteet sittenkin? Edes yksi piste…

1,65 – 4,20 – 3,40

Ei kommentteja: