torstaina, tammikuuta 17, 2008

Stadin kingit

TPS ja HIFK kohtaavat taas. Hassua kyllä, vasta nyt on kauden ensimmäinen kohtaaminen Helsingissä. Erittäin oudosti on sarjaohjelma suunniteltu, kun reippaasti yli puolet kaudesta on jo pelattu.

Lauantaina HIFK tuli kovaa alussa ja kaatui henkisesti (tiedän, koska olen myös psykologian priimusmaisteri) pariin takaiskumaaliin. Ottelu olisi varmasti ollut erilainen, jos HIFK olisi saanut edes yhden onnistumisen ensimmäisessä erässä. Toisaalta syksyllä HIFK lopetti hyökkäyspelin lähes täysin päästessään johtoasemaan ja TPS pääsi kaksi kertaa tasoihin sekä lopulta jatkoajalla voitti ottelun.

Kahdessa ensimmäisessä ottelussa TPS:n nimettömät ovat pystyneet paremmalla joukkuepelillä lyömään HIFK:n nimekkäät. Onko tänään sama tarina? Voi olla, Tepsi sentään pelaa neljällä ketjulla ja HIFK vain kolmella. En jaksa selvittää miksi HIFK:lla ei ole täyttä kokoonpanoa. TPS:n kokoonpano:

Kolu – Rautee – Aho
Halonen – Sweatt

Suominen – Hurme – Erkinjuntti
Järvinen – Kiprusoff

Makkonen – Lundbohm – Alanen
Jokinen – Saarinen

Sinisalo – TOLaine – Kokkala
Backman – 13. hyökkääjä Ramstedt

Kuokkanen (Salak)

En tiedä miksi ketjujen järjestystä paperilla on muutettu. Onko kysymyksessä peluutustaktiikka? Kotijoukkueella on viimeinen vaihto-oikeus, joten ihan sama missä järjestyksessä ketjut paperilla ovat. Ehkä tuolla haetaan sitä, että Rauteen ketju pelaisi HIFK:n ykköstä vastaan. Tai sitten ollaan niin kanadalaisia, että tuherretaan satunnaisjärjestyksessä jätkät pöytäkirjaan.

Kokoonpanossa on kaksi isoa muutosta edellisiin otteluihin. Juha Kuokkanen on maalissa ja Teemu Laine reisivamman takia sivussa. Tämä toinen ottelu, kun Laine on sivussa reisivamman takia. Ettei vaan ole kysymyksessä vakavampi vamma ja Lainetta on peluutettu puolijalkaisena isolla riskillä? Ainakin Laineen tehot ovat olleet kadoksissa.

Kuokkanen saa pitkästä aikaa startin itselleen. Mikä mahtaa olla Kuokan vire? Näyttöhaluja ainakin pitäisi olla. Ykkösmaalivahdin paikkaa ei ole julkisesti jaettu, vaikka Salak on pelannut enemmän tänä vuonna ja hyvin onkin pelannut. Toivottavasti Kuokkasen keskittyminen on kohdallaan ja alun rynnistyksestä selviää ilman takaiskumaaleja. Pari matsia syksyllä meni heti alussa saveen, kun Kuokkanen ei yksin pystynyt pitämään joukkuetta pystyssä.

Minua vähän huolestuttaa ottelun alku. TPS on ollut kuin juoksuhiekassa otteluiden alussa ja HIFK tulee varmasti vielä kovempaa päälle kuin lauantaina. Ekasta kympistä pitää selvitä hengissä ja sitten hanaa.

Kansallisen rahantekokoneen mukaan TPS ei tänään voita. Juuri siksi kannattaisi laittaa kakkonen pitkävetolappuun. Mielestäni 4,10 on ylikerroin. HIFK ei ole pelannut hyvin Tepsiä vastaan, pelaajia puuttuu ja muita syitä en keksi. Tokihan HIFK on kotijoukkue ja pelannut tuloksellisesti hyvin viimeiset ottelut.

1,50 – 4,40 – 4,10

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Iso virhe laittaa Kuokkanen maaliin, jos Salak on kunnosa. Ei todellakaan pitänyt joukkuetta pystyssä. 30 min pelattu ja taulula karut 4-0. Ja halissa silti hiljaista kuin hautajaisissa.

Niko kirjoitti...

Joo uskomaton veto mun mielestä kans laittaa Kuokka häkkiin kun Allu on vireessä ja kaikenlisäksi kun kaikki sarjapisteet ovat elämääkin tärkeämpiä.

Jari Nikkola kirjoitti...

Yhdeksän pinnaa nyt eroa ensimmäiseen pleijareista tippujaan. Marginaalin pitäisi riittää mutta jännäksi menee vielä. Onneksi HPK auttoi häviämällä tällä kertaa kotona - Ässille. Tiistain SaiPa-voitto taisi olla yksi kauden TPS:n tärkeimmistä peleistä.