lauantaina, tammikuuta 05, 2008

Kylmä tosiasia

- Meille on aivan kristallinkirkasta minkälaista peliä haluamme pelata. Kylmä tosiasia on, että me joudumme tekemään vielä muutoksia ennen tammikuun loppua. Täällä on osa pelaajia, jotka eivät laita itseään likoon, eivätkä halua pelata tätä peliä, niin me emme vain voi odottaa kauden loppumista. Me haluamme taistella loppuun asti.

Kuulostaa vallan eräältä entiseltä päävalmentajalta, hei. Kylmä tosiasia on... Noin sanoi kuitenkin nykyinen päävalmentaja tämän illan ottelun jälkeen. Kuka lähtee?

Veikkaan Teemu Ramstedtin (s. 1987) olevan vahva ehdokas lähtijäksi. Tänään oli aloituskokoonpanossa ja pelasi neljä vaihtoa. Lassi Kokkala korvasi Ramstedtin toisen erän alun jälkeen. Ramstedt tuli HIFK:sta jonkinlaisena junnutähtenä eikä ole esittänyt Tepsin paidassa oikeastaan yhtään mitään.

Jussi Makkonen (s. 1985) voisi olla toinen mahdollinen lähtijä. Makkonen ei ole kehittynyt oletetulla vauhdilla – peliaikaa on kyllä saanut ihan tarpeeksi parin kauden aikana ja nyt pelailee jämäminuutteja.

Tuomas Suominen (s. 1984) voisi olla kolmas mahdollinen. Joku mättää Suomisen pelissä. Toivon kyseessä olevan yhdistelmä loukkaantumisia ja sophomore slumpia. Näen nimittäin Suomisessa paljon potentiaalia, mutta tällä kaudella kaukalossa ei ole tapahtunut hirveästi oikeita asioita.

Neljäs nimi on Tommi Laine (s. 1986). Laineen pelipaikka ei ole nelosketjun keskellä ja lisäksi aloitusprosentti on luokaton (n. 36%). Laineen pitäisi pelata hyökkäävässä roolissa, mutta riittääkö taidot siihen SM-liigassa? Yli-ikäisenä teki junnuissa kyllä hyvät tehot.

Hyökkääjistä voisi toki heittää vaikka Kolun ja Alasen nimet, mutta molemmat laittavat itsensä likoon kiitettävällä tavalla, vaikka tehot ja taidot ovat mitä ovat.

Puolustajista voisi heittää Backmanin ja Saarisen vaihtoon, mutta tuskin lähtevät kesken kauden. Molemmat yrittävät, taidot eivät vain ole kovin kaksiset. Pieni takaportti on Aki Bergin ennustettua nopeampi toipuminen ja Joonas Järvisen paluu nuorten MM-kilpailuista. Backman vaihtoon?

Ja sitten se tuhannen taalan kysymys. Kuka haluaa em. pelaajia ja mitä vaihtokaupassa saisi takaisin? Tuomas Suominen on varmasti parasta kauppatavaraa, Makkonen toisella sijalla. Loput ovat ynnä muita, joiden tilalle saisi vastaavia ynnä muita. Ja tilalle tulisi? Jaa-a. Enpä osaa sanoa.

Lisäksi pitää muistaa, ettei pelaajia noin vain vaihdeta NHL-tyyliin. Pitää olla pelaajan suostumus työnantajan vaihtoon. Paitsi saman kaupungin sisällä, jos olen oikein ymmärtänyt. SM-liigasta Mestikseen SM-liigapalkalla? Ei taida onnistua ihan päittäin.

Tärpättiä! Me neuvotellaan pelaajavaihtokaupoista... kuka voittaa, kuka häviää?

Itse olen sitä mieltä, että jos mätäpaiseista, omaan napaan tuijottajista on mahdollista päästä eroon, niin antaa mennä vaan. Ei Joukkue tarvitse haluttomia mukapelaajia, vaan itsensä likoon laittavia (ja taitavia, toki) pelaajia.

4 kommenttia:

Niko kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Niko kirjoitti...

Jään mielenkiinnolla odottamaan, mitä tulee tapahtumaan ja koska. Mulla on kuitenkin vahva epäilys, että mitään ei tapahdu.

Sitten haluaisin esittää kysymyksen, mitä on tapahtunut herroille nimeltään Rautee, Hurme (Makkonen) jne. Alkukauden ratkaisijoita tiukissa paikoissa jotka ovat jäätyneet totaalisesti. Makkonen esitti mielestäni alkukaudesta, välillä, jo parempia otteita, sitten loukkaantui, jonka jälkeen ei ole päässyt lähellekkään pelin vaatimaa tasoa.

Muista luettelemistasi lähtijöistä olen samaa mieltä. Tosin en ole täysin varma Lundbohmin otteista. Mutta ei kai tuostakaan eroon millään järkevällä vaihtokaupalla pääse. Kyseessä kuitenkin on kovan luokan ykkössentteri. Pakeista voisin lisätä listaan koko komppanian, muutamaa lukuunottamatta. Ai ei niitä ota kukaan vastaan? Okei. No Juho Jokisesta jos pääsis eroon, ei se pahaa tekis. Kaveri on täys sorsa, uskallan jopa väittää, että omat junnutkin olisivat parempia, jos vain saisivat tilaisuuden.

Jari Nikkola kirjoitti...

Mielenkiintoista nähdä myös mitä tulee tilalle jos rosteria tuuletetaan. Josko TuTosta saapuisi täydennysmiehiä? Virpiö, Syväsalmi, Järvinen, Lindlöf, Muhonen... pelillisesti päteviä ehdokkaita riittää. Eri asia sitten on, haluaako TuTo lyödä lihoiksi paketin jo nyt (ensi kaudeksi se tapahtunee joka tapauksessa) vai tapellaanko tosissaan Mestiksen mestaruudesta keväällä.

Anders kirjoitti...

Kyllä minulle kelpaisi TuTosta pelaaja tai pari. Mutta tämä vaatisi parin pelaajan ulostuksen tai pelaajabudjetin kasvattamisen ja Paksalin suostumuksen, heh.

Olen epäleväinen niin meidän haluttomien pelaajien myyntiarvosta (ottaako joku maksaakseen loppukauden sopimuksen, haluaako pelaaja lähteä plus nämä kirotut hys hys pelaajaoikeuskorvaukset) kuin toimiston kyvystä tehdä taloudellisesti järkeviä kauppoja.

Lyhytnäköisesti ajateltuna ei ole mitään järkeä kasvattaa kesken kauden pelaajabudjettia nykyisen tulorahoituksen vallitessa. Pidemmällä aikavälillä ajatellen nyt olisi ehkä loistava tilaisuus käyttää hyväksi paikalliskilpailijan sekavaa tilannetta. Kuoria kermat jo tässä vaiheessa eikä vasta kauden jälkeen.

Rahaahan Tepsillä pitäisi toisen osakeannin jälkeen olla, kyse on vaan siitä mihin sitä käytetään. Pahimmassa tapauksessa katetaan kuluvan tilikauden tappiot ja nälkäkuuri vaan jatkuu.

Myydäänpä siis Ramstedt (pistepörssivoittaja!) ja Suominen (vuoden tulokas, hei!) Malmöön hirveällä voitolla ja TuTon pajatsosta halvalla Virpiötä ynnä muuta tilalle...


Juho Jokisen otteet ovat ihan kohtalaiset, tuskinpa valmennus muuten säännöllisesti yli 20 minuuttia miestä/poikaa peluuttaisi. Eilenkin neljä pakkia reippaasti yli 20 minsaa jäällä ja 52 & 48 saivat noin kymmenen minuuttia. Se on sitten eri asia onko Jokisella tulevaisuutta Tepsissä näillä näytöillä. Mieluummin minä tämän hetken kolmosparin säätäjät vaihtaisin kuin Jokisen.