torstaina, tammikuuta 24, 2008

IceBerg palaa

Lippu salkoon. Aki Berg palaa kaukaloon tänään. Myös Niko Mikkola pelaa kauden ensimmäisen ottelunsa tänään. Tötinää on luvassa, vaikka pitkä tauko on pojilla ollut. En nimittäin usko tiikereiden pääsevän raidoistaan mihinkään. Suurimpana uhkana näen yli-innokkuuden. Kuin nuoret varsat kevätlaitumella. Hieman etuajassa, hieman myöhässä, piiputusta, leveitä hymyjä ynnä muuta tiedossa. Illan kokoonpano:

TELaine – Lundbohm – Niko Mikkola
Järvinen – Kiprusoff

Suominen – TOLaine – Erkinjuntti
Halonen – Sweatt

Kolu – Rautee – Aho
Aki Berg – Saarinen

Sinisalo – Hurme – Alanen
Backman – 13. hyökkääjä Kokkala

Salak (Kuokkanen)

No niin. Nyt näyttää jo vähän paremmalta, vaikkakin armottoman kapealta ja hyökkäystehokkuus on enemmän uskon ja pelitavan varassa kuin silkassa yksilötaidossa. Loukkaantumisia TPS ei siedä oikeastaan ollenkaan.

Ykkösketjussa Teemu Laine on vaihteeksi pelikunnossa ja saa vihdoin räväkän laitahyökkääjän. Jospa Lundbohm heräisi kahden taistelijan välissä? Mikkola voi vaikka leikkisästi kokeilla toimiiko Lundbohmin puhelin. Sellainen tekstiviesti mallia ulkoministeri naisille; mä vähän kokeilen kepillä jäätä, tapahtuuko mitään. Ts. litsari poskeen ja kanukki jenkki lopettaa nysväämisen… Toisaalta olen sitä mieltä, että Alasesta ei edes Crosbyn Sid tekisi maalintekijää.

Tommi Laine saa paikan näyttää hyökkäystaitoja. Jääaikaa ainakin pitäisi tulla enemmän kuin koskaan. Hieman olen epäileväinen sopivatko Suominen ja Erkinjuntti samaan ketjuun. Periaatteessa kyllä, mutta jotain on miesten väliltä puuttunut. Tommi Laine voi olla vastaus tai sitten laitahyökkääjät eri ketjuihin.

Kolmos- ja nelosketjussa pelaavat Tepsin parhaat keskushyökkääjät, joiden paras osaaminen ei valitettavasti ole hyökkäyspäässä ts. aktiivisella pelitavalla menestykseen tai reisille.

Puolustuksessa Bergille annetaan rauhallinen aloitus kolmosparissa. Paitsi kuitenkin Akihito pelaa yli 20 minuuttia ja vähintään kolmanneksi eniten. Äh, laitetaan suoraan superlatiivi. Eniten pelaa. Backman aloittaa penkillä ja ehkä vaihtaa paikkaa Järvisen kanssa jossain vaiheessa.

Ässät veti viimeksi Turussa näppärästi Tepsiä turpaan. 0-2 vierasvoitto katkaisi yli vuoden vierastappioputken. Tänään 3 pistettä ilman loukkaantumisia, kiitos. Muut lopputulokset vituttavat, mahdollisesti erittäin paljon.

Ja hei, tänään ei Matt Nickerson ole ilkeä Tepsin pojille. Vasta reilun kuukauden kuluttua pitää olla ryppynaru tiukalla…


Korjaus: Ei kanukki, vaan jenkki. Kiitän alter egoani virheen tajuamisesta. Ei kestä.

Ei kommentteja: