tiistaina, tammikuuta 29, 2008

Putki ei saa katketa

KalPa tulee Kuopiosta asti luovuttamaan kolme pistettä Tepsille. Muu lopputulos ei ole mahdollista. Ja jos on, niin kiroan jyrkästi ja inisen täällä.

Edellisen ottelun jälkeen Hannu Virta ei kritisoinut ylivoimapelaamista, koska se on liigan huippua ja yhden ottelun perusteella ei kannata munia rikkoa. No minä rikoin, kun vitutti etäseurata pitkää ja harrasta tuhertamista ylivoimalla. Lisäpontta antoi vielä omin silmin nähdyt ylivoiman itsetappamiset viime aikoina.

KalPa on muuten SM-liigan huonoin alivoimajoukkue. TPS on liigan neljänneksi paras ylivoimajoukkue. Ottelussa on kaksi päätuomaria, tosin toinen on Japa Levonen. Eiköhän pilli soi silti ja ylivoimaa ole tarjolla tarpeeksi parin maalin tekemiseen.

TPS:n kokoonpano ei ole sama kuin viime viikolla, vaikka lisähankintoja tahi ulostuksia ei ole tehty. Mutta Tommi Laine (yksi neljästä keskushyökkääjästä, huom.) on Rauman polvitaklauksen jäljiltä toipilaana.

Jossain blogissa taisin vahvassa etunojassa olla sitä mieltä, ettei TPS:n pidä myydä tähtipelaajiaan ja vakavasti harkita yhden tai kahden pelaajan hankkimista. Punaisten silmien läpi tuijotettuna voisin vaikka olla edelleen samaa mieltä. Nyt mennään jo alle minimimiehityksellä ja yksi keskushyökkääjä tekisi eetvarttia jo tänään. Tai sitten ei hankinta yhtään mitään ketään eikä loukkaannuta enää ollenkaan. Tuurilla ne laivatkin seilaa.

TPS tänään (SM-liigan mukaan):

TELaine – Lundbohm – Mikkola
Järvinen – Kiprusoff

Suominen – Rautee – Erkinjuntti
Halonen – Sweatt

Kolu – Antti Urpo – Aho
Berg – Saarinen

Sinisalo – Hurme – Alanen
Backman – 13. hyökkääjä Kokkala

Kuokkanen (Salak)

TPS:n sivujen mukaan Toni Jalo olisi kolmosketjun keskellä. Ihan sama kumpi juniori pelaa, mutta nyt mennään jo todellakin ojanpohjaa pitkin.

Yksi hyvä keskushyökkääjä tarvittaisiin, jotta olisi mahdollisuus yllättää keväällä. Nykyisellä miehityksellä Markku Hurme pyörittää kakkosylivoimaa ja kakkosalivoimaa. Ensin mainittu ei ole Marwinin hommia alkuunkaan. Eikä Rauteen. Lundbohm on viisi oikein lotossa ja kuuhun ei hänen johtamalla ykkösketjulla plus sivuroolimiehillä päästä. Pitääkö siirtää tavoite kuusta puunlatvaan? Ilmeisesti, vaikka onhan siirtoaikaa vielä jäljellä, mutta talouden pentele huohottaa niskaan.

Kuokkaselle vaihteeksi aloitus. Ihan hyvä, pitäähän Juhan joskus pelata. Edellinen startti Helsingissä päättyi vartin ja kolmen päästetyn maalin jälkeen. Tänään revanssi? On ainakin pelannut hyvin KalPaa vastaan. Ja nyt olisi paikka näyttää, ettei ole vain syksyn mies.

Yleisömäärä ei kuulemma tänään ala kolmosella tai nelosella. Vapareita (kuulostaa tyylikkäämmältä kuin ilmaislippu) jaetaan ja kansa hurraa. Mikä mahtaa olla vapaalippujen taloudellinen merkitys? Kai joku firma on niistä n euroa maksanut. Minäkin haluaisin joskus päästä ilmaiseksi muuallekin kuin Ilmalan pesusoikkoon. Kotiin pääsen vielä ilmaiseksi ja töihin kans (prkl).

Lopuksi heristän nyrkkiä ilmassa roikkuvalle tappiolle. Pysy poissa. Kalevan Pallo ei saa voittaa.


1,45 – 4,60 – 4,35

Julma ennakkosuosikki! Paineet ovat kovat, kestääkö pää?

5 kommenttia:

Jari Nikkola kirjoitti...

Vaparit ovat OK jos niistä valuu hilloa kassaan normaalisti. Penkeille saadaan uusia ihmisiä tutustumaan tuotteeseen ja tuomaan ensi kerralla kaksi kaveria mukanaan.

Kolikon kääntöpuoli tietenkin on, että kansa vieroitetaan potentiaalisesti oman rahan käytöstä tällä tavalla. Lätkämatseihin on turha maksaa jos sinne pääsee ilmaiseksikin, tämän ymmärtää se tasalakkisin Taunokin (koulussa matematiikka tsemppivitonen)? Lompsan sijaan päivän lehti auki ja katsomaan mikä liike jakaa ilmaistikettejä tänään?

TuTon vanha ihmekaksonen Tapio Laakso ei muuten pelaa tänään KalPassa vaikka SM-liigan ennakkotiedot muuta kerto(i)vat. Laakso on ja pysyy pelikiellossa, virhe sattunut statsiosastolla.

Anders kirjoitti...

Kolikon kääntöpuoltahan Sutela taisi reilu vuosi sitten arvostella ts. katsojien pitäisi maksaa lipuista eikä käyttää vapareita. Mutta kuka maksaa, jos ilmaiseksi pääsee?

Hankala on vakiintunutta(?) käytäntöä mennä muuttamaan. Ilmeisesti noin 3-4 tuhatta silmäparia ilmestyy paikalle, jos ei vapareita ole tarjolla? Ahdas on rako, kun halli on vielä ylisuuri ja keskellä ei mitään. Pysyvää ei ole kuin suuret kulut. Joten ihmisiä pitää saada paikalle vaikka ilmaiseksi. Syöksykierrehän siitä tulee/tuli, jolta ei taida paluuta ”normaaliin tilanteeseeen” olla.

Skenaario tulevaisuudesta: ei pääsylippuja ollenkaan. Firmat maksaisivat viulut ja tupa olisi aina täynnä. Maksamalla sisäänpääsystä pääsisi aina sisään.

Tulevaisuuden näkymälle löytyy vähän pohjaa TPS:n nykyisestä tilanteesta. Luvut on napattu Jääkiekkolehden kausioppaasta ja koskevat tätä kautta:

- TPS on budjetoinut kuudenneksi vähiten pääsylipputuloja, vaikka yleisötavoite on kolmanneksi suurin
- TPS:n pääsylippujen keskihinta on liigan alhaisin (6,93 euroa)
- 32 prosenttia Tepsin tuloista on pääsylipputuloja
- TPS:n sponsoritulot ovat liigan neljänneksi suurimmat.
- TPS:n budjetista 59 prosenttia tulee sponsoreilta. Lukema on liigan korkein. Liigan keskiarvo on noin 43 prosenttia
- TPS on budjetoinut vähiten muita tuloja niin absoluuttisesti (340 000 euroa) kuin suhteellisesti (8,7 prosenttia)

Toisaalta Kärpillä on liigan korkein lippujen keskihinta (15,94) ja suurimmat sponsoritulot. Ja menestystä kaukalossa.

Mutta uudella Turun mallilla (provikat siitä mulle) TPS nousuun! Nykyisellä menolla ei tule kuin punakynää tilinpäätökseen ja ynnä muita sijoituksia kaukalossa.

Niko kirjoitti...

- TPS on budjetoinut vähiten muita tuloja niin absoluuttisesti (340 000 euroa) kuin suhteellisesti (8,7 prosenttia)

Mitä nää sit on..? Ei jaksa ajatella. Valaiskaa, miksi näin?

Anders kirjoitti...

Vaikka fanituote-, kaffe- ja bissemyyntiä. Ynnä muuta mitä pääsylippujen lisäksi menee kaupaksi. Ts. jotain muuta kuin sponsori- ja pääsylipputuloja.

Voi siinä olla vaikka pääomatulojakin, riippuu ihan miten Jääkiekkolehti kysyi ja miten seurat ymmärsivät kysymykset sekä miten tarkasti halusivat vastata.

Niko kirjoitti...

No ei hyvältä näytä lukema.

Tänään vaivauduin oikeen paikalle katsomaan peliä, jopa MAKSOIN lipustani. Muutamia huomioita voisin tehdä...

Ensinnäkin Teemu Laine, aivan käsittämätöntä surffailua, neppailua, ei TIETOAKAAN tahdosta, luistelusta, maalille ajosta, ratkaisuyrityksistä eikä edes lukauksista. Mikä mieheen on mennyt? Kusi noussut päähän? Viimeisissä 8 pelissä tehnyt 0+2! Voisin veikata, että penkkikomennus, siirto alempiin ketjuihin, peliajan vähentäminen tmv. saisi kaverin taas palaamaan maan pinnalle: ollaan SM-Liigassa ja Turun palloseurassa. Ei NHL:ssä, Anaheimissä, jossa starat saa tehdä mitä tykkää.

Toiseksi, Juha Kuokkanen: perusvarmaa pelaamista, jopa huipputorjuntoja, piti Tepsiä pystyssä vaikeissakin paikoissa, toisaalta pari helppoa kassia, jotka olis ollu kyllä otettavissa. Välillä sylki pirusti eteen, ja puolustus ei onnistunut siivoamaan kiekkoja KalPan pakkien ohi siniviivan yli. Pistetään pelaamattomuuden piikkiin mokat, sen varjolla hyvin selvisi urakasta.

Kolmanneksi, Toni Jalo: uskomaton, ilmiömäinen, käsittämätön suoritus. Näin äijän ekaa kertaa elämässäni jäällä tänään ja kun astui kentälle ekassa vaihdossa, sanoin heti ääneen katsomossa, että kaverihan osaa luistella. Uskalsi myös haastaa ROHKEASTI (paljon pareemin kuin T. Laine tänään) ja kuljettaa kiekkoa kohti vastustajan maalia. Väänsi myös kulmissa periksiantamattomasti. Ansaitut 3 tähteä. Ja ottelun vakuuttaja. Vakuutti ainakin minut. Ihmettelin sitä, miksei yhdistelmälle Aho-Jalo-Kolu annettu vastuuta, vaikka se selvästi oli TPS:n paras kentällinen tänään. Ilmeisesti kyseessä on Hantan peluutussysteemi, joka ei ole lähelläkään kannattamaani. Tässä tilanteessa, kun ykköskenttä ei edes pääse keskialueen yli, saati maalipaikkoihin, olisin antanut hyvän kolmoskentän pelata ja pelata lisää.

Viimeiseksi voin ihmetellä tuomarityöskentelyä. ei siitä sen enempää. Paitsi se, että vittu kyllä oli huonot tuomarit!

Teemu Laine oli lähes yhtä paska. Pakko todeta loppuun vielä, että tiesin Laineen olevan jäässä, mutta en olisi ikinä uskonut sen näyttävän näin surkealta. Muutosta, joka uudenvuoden aaton aikoihin on tapahtunut ei usko, jollei sitä itse näe.